Jouw wensen, jouw website

Een eigen website is fijn maar ook noodzakelijk als je een bedrijft hebt. Een goede website daar ben je trots op. Heb je bepaalde wensen en wil je die realiseren? Dit kan! Je kunt nu kiezen voor een goede websitebouwer. Hierdoor heb je snel je voordeel bereikt. Je hebt binnenkort een prima website, die aan de strenge eisen voldoet en waarin jouw wensen zijn verwerkt. Jij kunt je wensen doorgeven en je bezig houden met andere zaken binnen je onderneming. De kleuren van de site spelen een belangrijke rol bij de uitstraling. Het ligt er ook een beetje aan wat voor onderneming je hebt. Je hebt misschien al een bedrijfsnaam en een logo, je kunt deze kleuren dan het beste terug laten keren op je website. Hierdoor loopt alles mooi in elkaar over en daar kan de websitebouwer zeker wat mee. De kans is groot dat de bouwer de kleuren er sowieso al in gaat betrekken. Hierdoor sluit alles op elkaar aan en daardoor ziet de website er zeer professioneel uit. Zorg daarom dat je nu ook gaat genieten van alle mogelijkheden als je je eigen website hebt. Met een onderneming kun je er niet meer omheen, je hebt een mooie site nodig om je klanten naar je toe te trekken. Klanten willen duidelijkheid, weten met wie ze zaken gaan doen, weten wat anderen hen kunnen bieden en de prijs willen ze vaak ook weten. Je zou een offerte formulier op je site kunnen plaatsen, of vanaf prijzen kunnen vermelden. Als je daar meteen gebruik van maakt, dan hebben klanten alvast een beeld van  de kosten. De kans is dan ook groter dat zij bij jou een offerte aanvragen. Er is dan een richtprijs en als die hen aanspreekt, dan ben jij diegene waar ze voor kunnen kiezen. Vermeld je geen prijzen dan zul je daarover vragen krijgen via een mail. Dit zullen ze bij de concurrent ook doen en vervolgens de prijzen vergelijken. Zorg daarom dat je richtlijnen alvast op de site staan, zodat de klanten weten of je heel duur bent, gemiddeld of juist goedkoop. Zij kunnen snel de keuze maken of jij voor hen interessant bent of niet.

Goed vindbaar zijn in Google

Je website moet goed vindbaar zijn in Google, daar kan nu voor gezorgd worden. Zorg daarom dat je met de websitebouwer in gesprek gaat om je wensen inzichtelijk te maken. Mensen zoeken op internet veel op bepaalde woorden. Het kan zijn dat ze je bedrijf kennen en dat ze meteen naar je site gaan, maar daar moet je niet vanuit gaan. Mensen zoeken op diensten, zoals website laten maken, goedkope website laten maken, of website maken. Zorg daarom dat de woorden waar je op gevonden wilt worden, zijn verwerkt in je teksten. Hierdoor kun je veel beter scoren in de zoekmachines. Het is goed dat je daar nu wat mee gaat doen, want daardoor kun jij de concurrentie aan gaan. De websitebouwers kunnen je daarin ook adviseren en je kunt een zoekwoordenonderzoek doen. Er kan dan gekeken worden waar de mensen de laatste maanden het meeste op hebben gezocht. Daar kun je je site dan op aanpassen, zodat je beter gaat scoren. Het kan zijn dat er meerdere woorden zijn of dat de woorden met elkaar gecombineerd worden, daar kun jij ook op inspelen. Zorg daarom dat je dit onderzoek uit laat voeren, dan krijg je ook zicht op hoe je klanten zoeken. Misschien zoeken ze op een heel andere manier dan je had verwacht. Ook dan is het dus goed dat je dit uit laat zoeken en aan laat passen. Je hoeft eigenlijk zelf geen omkijken te hebben naar je site. Anderen kunnen het voor je uitvoeren. Als zij je wensen kennen dan gaat de rest vanzelf. Je kunt de ontwerpen bekijken, aangeven wat je anders wil en binnen korte tijd heb je een mooie professionele website.

Updaten website

Met een eigen website ben je nooit klaar, er zullen altijd updates nodig zijn. Je kunt het zelf doen, maar je kunt ook met de websitebouwer afspreken dat hij dat met je doet of voor jou doet op bepaalde tijden. Als je aan updaten denkt, dan kun je denken aan nieuwe berichten. Je kunt een blog beginnen en daar dan iedere keer wat nieuws plaatsen. Waar is je bedrijf mee bezig? Zijn er nieuwe acties? Nieuwe producten of diensten? Via een blog houd je je klanten op de hoogte en dat kan bijv. ook via een nieuwsbrief met een link naar je blog. Zorg dat je nu gaat bekijken wat je allemaal te melden hebt en maak er een gewoonte van om bijvoorbeeld iedere week een bericht te plaatsen. Als mensen je volgen zul je dat ook merken, want ze zullen dan iedere dag wanneer je een blog plaatst weer op je site kijken. Je kunt ook zorgen dat zij kunnen reageren en tips kunnen geven en daar kun jij dan rekening mee houden en weer op inspelen. Het is jouw site en jouw wensen zijn dus belangrijk. Speel daar daarom goed op in en ontdek wat klanten allemaal willen weten als ze op je site komen: wat doe je, wie ben je, wat zijn de kosten en hoe kunnen ze contact opnemen? Alle vragen moeten beantwoord zijn en dan heb jij een mooie site waar je klanten de nodige info kunnen vinden over jou en je bedrijf.